Europeiske håndballcuper

Europamesterskapet i håndball er minst like spennende som VM, med tanke på at verdens beste lag ligger nettopp på vårt kontinent. Norge er selvsagt på toppen med fem gull gjennom tidene. Vi dominerer sporten og det er nettopp håndball lag fra Norge som vanligvis er verdt å følge med på i de fleste Europeiske cuper for håndball lag.

I håndball som i andre populære sporter holdes det årlige cuper for vinnere av eliteseriene fra de diverse land som er med i det Europeiske Håndballforbundet. Champions League i håndball går av stabelen hvert år og byr på fart og spenning. Her braker vinnerne løs mot hverandre og prøver å stikke av med den prestisjefulle pokalen. De som kjenner til disse europeiske lagene bør kanskje satse litt penger på vinnerne. På Betsafe finner man muligheten til å gjøre dette under kategorien håndball. Spanske lag dominerer i herrecupen, mens kvinnecupen er eid av skandinaviske kvinner. FC Barcelona er ikke bare gode i fotball, de har vunnet flest pokaler i Champions League for menn, sammen med landsmennene fra BM Ciudad Real.

Larvik vant Champions League for kvinner i 2011 og tok enda en pokal med seg hjem etter et utrolig år . De kom seg til finalen i fjor også, men måtte se seg slott av en nykommer fra Ungarn, nemlig Gyori. Danske Viborg og Slagelse har tatt seieren flere ganger hver, og Krim Ljubljana fra lille Slovenia har kommet seg høyt opp på listene de seneste årene. I tillegg til Champions League, har man også Cupvinnercupen i håndball som arrangeres hvert år som en møteplass for vinnerne av sine respektive landscuper. Larvik og Bækkelaget har tatt seieren hjem to ganger hver som en prikk over i’en etter et fantastisk håndballår.

De seneste årene har Cupvinnercupen blitt tatt hjem av tyske Gummerbasch i herrecupen, mens kvinnecupen har sett nye stjerner vise klasse. Ungarske Ferencvaros og ZRK Buducnost fra Montenegro er nykommere i håndballverden som har vist seg å være harde nøtter å knekke.