Idrettsforeningen Fram i Larvik

Fram Larvik heter egentlig Idrettsforeningen Fram, men på grunn av at det finnes flere idrettslag som deler Fram-navnet, så er Fram Larvik blitt vanligere i dagligtale. Fram Larvik er et av de eldste fotballagene i Norge, med en historie helt tilbake til 1894. I tillegg til fotball har klubben også avdelinger for turn, friidrett, håndball og skøyter.

Per i dag spiller hovedlaget til Fram Larvik fotball i andredivisjon, med Petter Belsvik som trener. Laget har holdt seg her i noen år nå, og selv om det flere ganger har kommet seg oppover mot toppen, har de aldri blitt gode nok til å ta steget opp til neste divisjon. Dette betyr dog ikke at ikke Larviksupporterne er både mange og lojale. Det faktum at klubben også har såpass mange utøvere i andre idretter gjør også at antallet supportere totalt blir større, noe som også gir klubben et godt samhold.

Fram Larvik har nok et lite stykke igjen før de får sin egen supporterside hos Supporters Place ved siden av de store lagene som Manchester United og Liverpool, men det er allikevel et lag som får mye oppmerksomhet lokalt fra sine supportere, som er veldig lojale og positive.

Larvik by er med sine litt over 44 000 innbyggere en av de større byene i Vestfold, og i tillegg er dette kommunen med det største landarealet. Med et så stort område og såpass mange innbyggere har byen mange lojale idrettssupportere som føler seg nært knyttet til Fram Larvik og alle som representerer idrettsforeningen ute på baner rundt omkring i Norge.

Dette samholdet ble kanskje enda mer understreket etter kommunesammenslåingen i 1988, da Larvik tok opp de fire kommunene Brunlanes, Stavern, Hedrum og Tjølling. Med dette fikk enda flere mennesker tilknytning til Larviknavnet, og ikke minst til idrettslagene innenfor kommunen.