Norsk fremgang i håndball

Det norske herrelandslaget har dessverre ikke vist samme klasse som håndballjentene våre. Herrelandslaget har tatt del i et titalls VM og EM, men aldri kommer lenger enn nummer seks. Man kan klandre alt fra Robert Hedin, som er vår svenske landslagstrener, til norske menn generelt som har mistet såpass mye av sine vikinggener.

Faktum er det at kvinnelandslaget er på et ufattelig høyere nivå en håndballgutta. Håndballjentene har vunnet hele ni gullmedaljer og åtte sølvmedaljer på ulike internasjonale mesterskap. Siden 2004 har jentene knust det meste av motstand og tatt med seg syv gullmedaljer hjem til Noreg. Vi vant EM 2010, VM 2011 og OL 2012, altså hver eneste gullmedaljer som var mulig, tre år på rad. En slik prestasjon drømmes det om i håndballverden og det var våre jenter som tok «trippelen». Hvert år blir jentene kåret til heftige premier og blir pøst ned med sjampanje. Kjresti Grini, Trine Haltvik, Cecilie Leganger og Heidi Løke har alle blitt kåret til verdens beste håndballspillere i sin tid. De er langt ifra de eneste av håndballjentene som har vunnet denne prisen.

Norge er faktisk den mestvinnende nasjonen i håndball. Du finner neppe en jente på Østlandet i Norge som ikke har drevet med håndball tidligere i livet. Håndballkretser og skoler finner man landet rundt og spillerbasen er på et nivå langt foran resten av verden. Det er ikke mange håndball lag her i verden som kan skryte av å ha et titalls spillere med gullmedaljer i alle de store internasjonale mesterskapene.

I begynnelsen av vår vei mot ære og berømmelse var det harde tider. Håndballjentene vant ingenting frem til 1984, da den første bronsen ble tatt med hjem til fedrelandet. Derfra var veien kort til en håndballboom i landet. Fra 90-tallet og videre ble Norge verdens beste gang etter gang. Oddsen er alltid i vår favør og du kommer alltid langt med å satse på Norge som vinner i en hvilken som helst kamp.