Håndballlag i Larvik og øvrig i Norge

Snakker man håndball, er Norge et av landene som naturligvis kommer opp i diskusjonen. Norge fikk håndballdilla på 90-tallet og har dominert sporten helt siden da. Bækkelaget er et av landets beste klubber og har vunnet både VM og EM for klubblag flere ganger. Laget er historisk, med stjerner på landslaget og den største fanklubben i Norge.

Det er forresten Bækkelaget som arrangerer årlige Norway Cup på Ekeberg. Stabæk er en annen stor klubb fra Osloområdet. Vestkantklubben har Norges største budsjett, men har dessverre ikke vunnet noenting og er et evig andreplass-klubb. Det bevis nok en gang at penger ikke er alt her i verden.

Byåsen, Storhamar og Tertnes er andre store håndball lag her i landet. Førstnevnte er fra Trondheim og sloss stadig om pokalen. Storhamar er nok mest kjent for sitt hockeylag, men håndball er også en viktig sport for Hamarlaget. Tertnes er det eneste laget fra Bergen som har hatt suksse i håndball. De har aldri vunnet seriegullet, men var veldig nære ved flere anledninger.

På 90-tallet kom de også helt til finalen i Europacupen, men så seg slått av de spanske mesterne Mislata. Den desidert mest framgangsrike, suksessfulle klubben i Norge er Larvik Håndballklubb. Helt siden 1990, når laget ble stiftet, har de dominert norsk håndball. De har tatt hele 15 seriegull siden da. Hvert eneste seriegull siden 2004 har gått til Larvik Håndballklubb. 9 år på rad har de tatt førsteplassen i Norges mest eklsuvie håndball liga. I tillegg har de vunnet håndballens Champions League og tatt to gull i Cupvinnercupen. Larvik Håndball har fostret frem utallige stjerner